Het witte goud is er weer !
dd. 
14/05/2020

Nu verkrijgbaar : Altoni Medaglioni Asperges vers 1kg

De asperge - ook wel de koningin onder de groenten genoemd - is in combinatie met verse pasta een ware delicatesse.
De vulling van deze medaglioni wordt in eigen huis bereid met Belgische asperges. Volle romige ricotta en mozzarella zorgen voor een smeuïge vulling, subtiel op smaak gebracht met peterselie.

TIP : pimp de Vlaamse klassieker asperges à la Flamande met dit receptje

  1. Schil de asperges en snij de kontjes eraf. Zet asperges én het afval op in water en breng aan de kook tot de asperges beetgaar zijn. Haal ze dan uit het kookwater en koel ze af. Houd het kookvocht apart.
  2. Kook de pasta beetgaar in het kookvocht van de asperges en laat uitlekken.
  3. Bak de asperges kort in boter.
  4. Doe de ham in een pan en bak even op. Voeg de groentebouillon en peterselie toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Kluts de eieren los en bak als een roerei. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng de pasta met de saus en de asperges. Serveer in een diep bord en werk af met het ei, peterselie en de geraspte parmezaan.

Op zoek naar meer inspiratie....