Veel succes met je heropstart!
dd. 
08/06/2020

Heb je nog vragen over de juiste regels? Wat zijn de bijkomende ondersteunende maatregelen weer? Ben je nog op zoek naar dat juiste artikel?

Vandaag mag de Horeca eindelijk terug opstarten.
Als je vandaag of één van de komende dagen al opengaat, wensen we je natuurlijk veel succes.
Hieronder vind je onze brochures voor Portieverpakkingen, Meeneem-verpakkingen en Tips&Tricks voor de heropstart.
 
      
 
Zaterdag zijn op de Superkern de volgende bijkomende steunmaatregelen beslist (bron HoReCa Vlaanderen):
  • Tijdelijke verlaging van BTW op voeding (12% naar 6%) en non-alcoholische dranken (21% naar 6%). Dit zorgt ervoor dat naar raming ongeveer 300 miljoen euro de komende zes maanden in de horecasector blijft.
  • Verlenging van het overbruggingsrecht bij sluiting en lagere omzet. Zelfstandigen die niet mogen opstarten of zeven opeenvolgende dagen gesloten blijven wegens COVID-19, hebben hier recht op tot ten minste eind augustus. Wie niet verplicht moet sluiten, zal zijn aanvraag moeten motiveren. Opvallend is dat ook wie een lagere capaciteit heeft door verplichte maatregelen, kans maakt op het overbruggingsrecht. De ondernemers moeten in dit geval bewijzen dat ze op hun zakencijfer of op hun bestellingen 10% minder realiseren ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.
  • Een consumptiecheque van maximaal 300 euro. Werkgevers kunnen die cheque aankopen voor hun werknemers. Zij kunnen dit gebruiken in de Belgische horeca of bij cultuur- of sportactiviteiten. Deze cheque is (para)fiscaal vrijgesteld en maximaal 1 jaar geldig.
  • De tijdelijke werkloosheid wordt uitgebreid tot eind dit jaar.
  • Daarnaast is er een gedeeltelijke vrijstelling van de bedrijfsvoorheffing op lonen voor juni, juli en augustus. Dit voor de bedrijven die de voorbije maanden beroep deden op de technische werkloosheid. Zodra we de gedetailleerde regeling hebben ontvangen van de diensten houden we jullie hiervan meteen op de hoogte.

Veel succes!

Het Agora Culinair Team