Trendwatching

Pasta pairing

Kort of lang, recht of gekruld, hol of gevuld… Pasta heb je in alle vormen en maten. In Italië is het de regionale keuken die de vorm van de pasta en bijhorende saus bepaalt. Toch zijn er een paar basisregels om de perfecte sugo met je pasta te matchen, pasta pairing dus.

penne 2
Buisjespasta

Tubolare

Buisjespasta is hol en dus kan je saus zich in het hart van je pasta nestelen.
Smaken en ingrediënten zijn dus bij elke hap perfect in balans.

Grotere buisjes kan je matchen met sauzen met grotere stukjes. Ideaal voor vullingen.
Terwijl je kleinere buisjes met fijn in brunoise gesneden ingrediënten gebruikt.

Voorbeelden van buisjespasta zijn penne, paccheri…

Gekrulde pasta

Attorcigliata

Door de kleine kantjes en gedraaide vorm neemt krulpasta makkelijk zachte of romige sauzen op met fijngehakte ingrediënten zoals pesto of worst.

Let er bij het pairen op gewoon op dat je de breedte van je pasta afstemt op de stukjes in je saus.

Voorbeelden van gekrulde pasta zijn fusilli, cararecce,….

fusilli 1
spaghetti 4
Lange pasta

Lunga

Met lange pasta kan je meerdere richtingen uit.

Dunne, delicate pasta zoals spaghetti(ni), spaghetti alla chitarra, capellini vragen om lichte sauzen op basis van olie of room maar passen ook perfect bij zeevruchten.

Bredere pasta zoals tagliatelle, fettucine, pappardelle verdragen wat rijkere, vollere sauzen zoals ragù alla bolognese.

Voorbeelden van lange pasta zijn spaghetti, fettuccine, pappardelle….

Gevulde pasta

Ripiena

Gevulde pasta heeft op zich al een rijkelijke smaak en dus pair je dit soort pasta best met lichte, neutrale sauzen op basis van boter of olie.
Zo versterk je de smaak van de vulling
Ook gnocchi valt hieronder.

In bepaalde regio’s in Italië serveert men gevulde pasta in bouillon.

Voorbeelden van gevulde pasta zijn ravioli, medaglione, tortelloni,…

tortelloni
Italiaanse keuken
Italiaanse keuken
Iedereen houdt van Italiaanse gerechten
Een overzicht van de verschillende soorten pasta en sauzen


Lees meer
Broodassortiment
Een liefdesverhaal met geschiedenis en broodindeling



Lees meer
Grooote schoonmaak
Je klanten letten door corona meer op algemene netheid en hygiëne van je zaak.

Agora Culinair helpt je op weg met kennis van zaken en een goed plan van aanpak
Ontdek meer
Asian Cuisine
Voor elke keuken
We praten met enkele leveranciers


Lees meer
Tapas
Ingrediëntenwijzer
De verschillende tapas toegelicht


Lees meer
Tapas
Inspiratie
Op zoek naar extra inspiratie voor je Tapaskaart?


Lees meer
Hoe omgaan met
stijgende prijzen
Tips & tricks


Lees meer
Mini-gerechten
Maxi marge
Pimp je gerechten met
Loaded fries en gastrosnacks

Lees meer
Pimp je gerecht
Inspiratie
Op zoek naar extra inspiratie om je gerechten te pimpen?

Lees meer
Op de hoogte blijven?
Meer omzet?
Meer tevreden klanten?

Blijf op de hoogte van nieuws en trends.
Ontvang maandelijks inspiratie in je mailbox.
Meer dan 2.500 collega’s gingen je voor.