Trendwatching

Italiaanse keuken

De Italiaanse keuken is, naast de Franse keuken, de meest bekende ter wereld.
Pasta in al zijn vormen en veelzijdigheid, geserveerd met een breed aanbod van sauzen, zijn wereldgerechten geworden.

Kenmerkend voor de Italiaanse keuken is de variatie, puurheid en seizoensgebondenheid.
Ingrediënten waarmee je als horeca-ondernemer aan de slag kan gaan.
Waarmee je zowel klassiekers als creatieve vernieuwing op je kaart kan zetten tegen een correcte marge.

Hier vind je een overzicht van een klein deel van ons assortiment aan producten in ons Italian gamma.
Wil je meer info of ben je op zoek naar een specifiek product ? Aarzel niet om ons te contacteren.

Pasta

Welke soorten zijn er?

Droge pasta
Pasta is het Italiaanse woord voor ‘deeg’ en in het bijzonder deeg van ‘harde’ tarwebloem en water.
Sommige recepten voegen eieren toe wat een rijker en voller resultaat geeft.
Samenstelling van de bloem en productietechniek bepalen mee het eindresultaat van de pasta.
Richtlijn : 75 à 100g/persoon (grote eters ‘happen’ 125g weg, hangt af van wat er op, door of bij gegeten wordt).

 

Verse pasta
Verse pasta, of beter gezegd pasta all’uovo geeft je gerecht meer smaak.
Absoluut voordeel is de snelle bereidingstijd en rijkere kleur.
Richtlijn : 100 à 125g/persoon ( neemt minder water op).

 

Diepvriespasta
Door het vers invriezen behoudt gevulde pasta optimaal zijn kwaliteit zonder toevoeging van hulpmiddelen of bewaarmiddelen.
IQF (individueel snel invriezen) zorgt ervaar dat het buitenoppervlak van de pasta onmiddellijk bevriest en voorkomt kleven.
Kan zowel ingevroren als ontdooid bereid worden.
Koken in ZACHT kokend water.

 

Lasagne
Het Griekse woord laganon wordt verondersteld de oorsprong te zijn van het woord lasagne.
De hartige pastaschotel die we vandaag kennen stamt uit Midden-Italië.
Lasagnevellen zijn dunne deegvellen van circa 10 cm op 15 cm.
Deze platte deegbladeren worden afgewisseld met vlees of vis, kaas, groente en saus waardoor er een mooie stapelstructuur ontstaat.

Sauzen

Welke soorten zijn er?

Tomaten & Sauzen
Geen keuken wordt zo sterk met tomaten geassocieerd als de Italiaanse.

Tomaten zijn gezond.
Ze bevatten lycopeen, de caroteen die hem kleur geeft, en dat is een krachtige anti-oxidant die niet stukgaat bij het verwarmen.
Er zijn o.a. hele gepelde tomaten, tomatenblokjes (cubetti), tomatenpulp (polpo), passata, tomaten puree en frito (saus van gebakken tomaten met olijfolie, look en ui).

 

 

Tapenade
Grof gehakte saus op basis van olijven, hoewel vernoemd naar het Provençaalse woord voor kappers (tapenos).
Geliefd in Frankrijk maar oorspronkelijk van Italië.

 

 

Pesto
Gladde saus op basis van (verse) kruiden, oorspronkelijk afkomstig uit Genua, Italië.
Van het Italiaanse woord pestare, wrijven, omdat de ingrediënten met een vijzel fijngewreven worden.

Pasta pairing
Pasta pairing
Welke saus past best bij je pasta?




Lees meer
Broodassortiment
Een liefdesverhaal met geschiedenis en broodindeling



Lees meer
Grooote schoonmaak
Je klanten letten door corona meer op algemene netheid en hygiëne van je zaak.

Agora Culinair helpt je op weg met kennis van zaken en een goed plan van aanpak
Ontdek meer
Asian Cuisine
Voor elke keuken
We praten met enkele leveranciers


Lees meer
Tapas
Ingrediëntenwijzer
De verschillende tapas toegelicht


Lees meer
Tapas
Inspiratie
Op zoek naar extra inspiratie voor je Tapaskaart?


Lees meer
Hoe omgaan met
stijgende prijzen
Tips & tricks


Lees meer
Mini-gerechten
Maxi marge
Pimp je gerechten met
Loaded fries en gastrosnacks

Lees meer
Pimp je gerecht
Inspiratie
Op zoek naar extra inspiratie om je gerechten te pimpen?

Lees meer
Op de hoogte blijven?
Meer omzet?
Meer tevreden klanten?

Blijf op de hoogte van nieuws en trends.
Ontvang maandelijks inspiratie in je mailbox.
Meer dan 2.500 collega’s gingen je voor.