Wist-je-dat-je: het perfecte broodje beleggen
Hoe het perfecte broodje beleggen?
Wat doen met een tekort aan ervaren personeel?
Hoe speel je in op wisselende piekverkoop?
Wat kan je doen met stijgende prijzen?
We geven enkele tips.
Hou het krokant 1
Hou je broodjes kraakvers door een laagje boter, mayo, mosterd, roomkaas, humus,… op beide zijden te smeren. Zo heb je een goede bescherming tussen brood en beleg.
Hou het krokant 2
Slasoorten als ijsberg en Romeinse sla waren een beetje vergeten maar zijn bezig aan een sterke comeback.
Bovendien doen ze het goed als krokante beschermlaag tegen nattigheid.
Perfecte snijtechniek
Snij je broodje niet te haastig en kort. Met lange bewegingen krijg je beste resultaat zonder het broodje te beschadigen.
Snij nooit brood in je hand. Gebruik altijd een plank. Een ongeluk zit in een klein hoekje...
Oven dicht
Even spieken in de oven als je broodjes aan het bakken bent laat je beter achterwege.
Voor het beste resultaat hou je de oven altijd dicht tijdens het bakproces.
Gebruik een lepel
Smeren met een mes? De bolle kant van een lepel werkt sneller en makkelijker.
Hou porties onder controle
Met de stijgende grondstofprijzen is portiecontrole belangrijker dan ooit.
Door met ijslepels te werken geef je elk broodje exact evenveel beleg.
Er zijn ijslepels in verschillende formaten om jouw portie precies te bepalen.
Mise-en-place
Een goede voorbereiding is goud waard.
Groenten en garnituren kan je makkelijk vooraf snijden en koel bewaren.
Zorg dat je sauzen en dressings bij de hand hebt (knijpflessen zijn handig om te doseren)!
Zien doet kopen
Stimuleer impulsaankopen en zet een eyecatcher aan de kassa.
Zet je broodje van de maand in de kijker. Kleed je zaak aan in het thema.
En hang toonbankaffiches op in je zaak.
Zo geef je je verkoop een boost!
Grooote
schoonmaak
Asian Cuisine
Ingrediëntenwijzer
Meer omzet?
Meer tevreden klanten?
Blijf op de hoogte van nieuws en trends.
Ontvang maandelijks inspiratie in je mailbox.
Meer dan 2.500 collega’s gingen je voor.