NIEUWS
30/03/2020
Tijdens deze moeilijke en verwarrende tijden houdt Agora Culinair je graag op de hoogte.
We zetten nog even de feiten op een rijtje zoals we ze nu kennen.
Onze vestigingen blijven in deze uitzonderlijke situatie open net zoals onze cash & carries.
Uiteraard staan wij klaar om je met raad en daad bij te staan.
 
Allereerst hopen we dat jij en je geliefden in goede gezondheid zijn.
Omdat er rond de coronavirusepidemie (Covid-19) veel (valse) berichten zijn, kan er verwarring en onzekerheid ontstaan.
Daarom de feiten zoals we ze nu kennen.
Wij gebruiken enkel officiële bronnen en baseren ons niet op interpretaties in de pers en social media. We raden je ook af om berichten op social media te geloven. Vraag liever deskundig advies bij je grossier, vakorganisatie, boekhouder of sociaal secretariaat.

Alvast veel sterkte en een goede gezondheid gewenst.
Zorg voor elkaar en neem gerust contact op met ons als je ergens kunnen bijstaan.
  • Restaurants, cafés en discotheken moeten sluiten t.e.m. 19/04/2020 (de maatregelen zijn verlengd op de Veiligheidsraad van 27/03/2020)
  • Thuislevering en afhaal (take-away) zijn toegelaten
  • Afhaalrestaurants, drive-ins, broodjeszaken, snacksbars,frituren en bedrijven die aan huis leveren (Deliveroo, Uber Eats, enz.) blijven toegelaten. Uitbaters moeten de hygiënische maatregelen respecteren en erop letten dat er geen lange wachtrijen ontstaan
  • Horecazaken die tijdens de Coronacrisis tijdelijk overschakelen op take-away en/of levering moeten GEEN aanvraag hiervoor indienen bij het FAVV
  • De Vlaamse regering compenseert zaken die moeten sluiten met hinderpremie, een forfaitaire bedrag dat kan oplopen tot € 4.000,-
  • Als de sluitingsmaatregelen langer zouden duren dan de voorziene 21 dagen, zal de premie verderlopen en komt er een vergoeding van € 160,-/dag
  • Er zijn nog andere ondersteunende maatregelen door diverse instanties getroffen die je hieronder kan terugvinden​
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13/03/2020

Gelet op de uitbraak van het coronavirus (Covid-19) houdt Agora Culinair u op de hoogte van de risicobeperkende maatregelen we nemen.

Beste klant,

 

Gelet op de uitbraak van het coronavirus (Covid-19) willen we u graag informeren over hoe Agora Culinair momenteel de risico’s inschat en welke risicobeperkende maatregelen we nemen.
We nemen risicobeperkende maatregelen om het gevaar en de gevolgen voor de productie en de leveringen te reduceren.

Voor het personeel

Het is onze medewerkers niet toegestaan om deel te nemen aan beurzen of evenementen in het kader van hun werkzaamheden. Wanneer medewerkers persoonlijke reizen naar een risicogebied ondernemen, moeten zij daarna twee weken thuisblijven. Hiermee willen we het risico op besmetting van andere collega’s tot een minimum beperken. Als een medewerker symptomen van het virus vertoont, wordt hij of zij opgedragen om thuis te blijven.

Speciale aandacht voor onze medewerkers

We nemen verhoogde veiligheidsmaatregelen voor al onze medewerkers en bezoekers. Externe bezoekers of bezoeken van collega’s van andere filialen zijn alleen toegestaan als ze absoluut nodig zijn. Medewerkers van transportbedrijven en onderaannemers zoals schoonmaak- en onderhoudspersoneel moeten dezelfde richtlijnen volgen.  We informeren iedereen over hoe ze de kans op besmetting kunnen minimaliseren.

Risicobeoordeling aangaande voedselveiligheid

Tot dusver zijn er geen aanwijzingen dat het coronavirus (Covid-19) door of via voedsel wordt overgedragen. De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) is daarom ook niet bij de kwestie betrokken. Volgens de gegevens van de overheidsinstanties is er geen enkel bewijs voor dat het coronavirus op de mens wordt overgedragen via een andere weg dan dierlijk of menselijk contact. Hierdoor, in combinatie met de relatief lage omgevingsstabiliteit van het virus (d.w.z. dat het virus maar kort buiten levende organismen overleeft), is het onwaarschijnlijk dat voedingsmiddelen een bron van infectie zijn. 

 

Aarzel niet om contact op te nemen met uw contactpersoon bij Agora Culinair als u nog vragen hebt.

U kan ook voor meer info terecht op volgende sites :

Info-coronavirus.be

Coronavirus-aanbevelingen.be

Horeca-ondersteunende maatregelen

FB HorecaMiddenKempen.be

 

Met vriendelijke groeten

 

Het Agora Culinair-Team

10/03/2020

Door de laatste ontwikkelingen omtrent het COVID-19 virus wordt de Resto Expo Beurs verplaatst naar september.

Beste klant,

 

Met spijt in het hart moeten wij meedelen dat onze beurs, Resto Expo 2020, wordt uitgesteld.

 

Door de laatste ontwikkelingen omtrent het COVID-19 virus zijn wij als organisatie genoodzaakt de veiligheid van zowel bezoekers, standhouders als personeel te laten primeren.

 

De beurs wordt NIET afgelast, ze wordt enkel verplaatst! Resto Expo 2020 zal dit jaar plaatsvinden van 7 t.e.m. 9 september, in Flanders Expo Hal 8, Gent. Noteer deze nieuwe datum zeker en vast in jouw agenda. Inschrijvingen zullen starten midden juli.

 

We hebben het helaas zelf niet in handen maar toch willen wij onze oprechte excuses aanbieden voor het ongemak. Hopelijk mogen wij jou op 7, 8 en/of 9 september verwelkomen op Resto Expo 2020!

 

Alvast bedankt voor het begrip en tot dan!

 

Hoogachtend,

 

Het Resto Expo Team

 

 

Cher client,

 

C'est avec grand regret que nous devons annoncer que notre salon professionnel, Resto Expo 2020, a été reporté.

 

En raison des derniers développements concernant le virus COVID-19, nous sommes obliges de mettre la sécurité des visiteurs, des exposants et du personnel au premier plan.

 

L'exposition NE SERA PAS ANNULÉE, elle sera seulement reportée ! Resto Expo 2020 aura lieu cette année du 7 au 9 septembre, au Flanders Expo Hall 8, à Gand. Notez cette nouvelle date dans votre agenda. Les inscriptions commenceront à la mi-juillet.

 

Malheureusement, nous ne l'avons pas entre les mains, mais nous voudrions nous excuser pour le désagrément. Nous espérons pouvoir vous accueillir les 7, 8 et/ou 9 septembre à Resto Expo 2020 !

 

Merci d'avance de votre compréhension et à bientôt !

 

Je vous prie d'agréer, Monsieur/Madame, l'expression de mes sentiments distingués,

 

L'équipe de Resto Expo

03/02/2020

Laat je inspireren door de meer dan 125 standhouders !

Op maandag 30 maart, dinsdag 31 maart en woensdag 1 april kan je weer langskomen op de grootste privé Horeca beurs RESTO-EXPO in Flanders Expo, Gent.

Meer dan 125 standhouders zullen je inspireren met innovaties en promoties.
Zoals steeds sluiten we elke dag af met een spetterend live optreden en gaat het feest door tot in de late uurtjes....
Toegang is gratis maar vooraf inschrijven is zeker aan te raden om tijd te besparen aan de ingang.

PRAKTISCH :
Maandag 30 maart-dinsdag 31 maart-woensdag 1 april 2020 vanaf 11u30
Flanders Expo Gent
Maaltekouter 1
9051 Gent
Hal 8

SCHRIJF JE GRATIS IN

Vleminckx horeca service
29/12/2019

Met deze overname krijgt Agora Culinair een vierde distributiecentrum.

Agora Culinair neemt het handelsfonds van horecagroothandel Vleminckx  uit Leuven over.
Er wordt een doorstart gemaakt zodat de klanten van Vleminckx bediend blijven.

Meteen na de uitspraak van het faillissement van Vleminckx startten de onderhandelingen met de curator die vrijdagmorgen 27 december tot een akkoord leidden.
Momenteel heeft Agora Culinair vestigingen in het moederbedrijf in Herentals, in Hamont met Van Hout en in Sint-Truiden met Limbufreez.
In Leuven een vierde distributiecentrum past perfect in de strategie van Agora Culinair.
Op die manier kunnen de drie provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg perfect bediend worden.

Het Agora Culinair Team

 

22/12/2019

OPGELET !
Tijdens de Eindejaarsperiode kan uw vaste leveringsdag wijzigen.
Neem bij twijfel contact op met ons.

Tijdens de Eindejaarsperiode zullen onze kantoren gesloten zijn op :
* dinsdag 24/12 vanaf 12u
* woensdag 25/12 ganse dag
* dinsdag 31/12 vanaf 12u
* woensdag 01/01/2020 ganse dag
 
Hierdoor zullen de leveringen enigszins verschuiven.
 
* leveringen van maandag en dinsdag :
  → verschuiven naar maandag (23/12 of 24/12)
  bestellingen doorgeven :
  → digitaal vóór 22u zaterdag
  → telefonisch, via fax of e-mail vóór 15u vrijdag

 
* leveringen van woensdag :
  → verschuiven naar dinsdag (24/12 of 31/12)
  bestelling doorgeven :  
  → vóór 16u maandag

 
* leveringen van donderdag :
  → verschuiven niet maar bestellen vóór 12u dinsdag
 
* leveringen van vrijdag : geen wijziging
 
Tijdens deze periode doen wij onze uiterste best om uw bestelling goed te verwerken.
Gelieve met deze uitzonderingen rekening te houden zodat we uw bestelling tijdig kunnen verwerken en vermijden dat uw levering een dag later zal gebeuren.
 
Wij danken u vriendelijk voor uw begrip & medewerking,

Het Agora Culinair Team
22/11/2019


Vandaag kunnen we met trots de overname door Agora Culinair van Pasta Maviglia aankondigen.

Pasta Maviglia levert sinds 2010 kwalitatieve, huisgemaakte verse en diepvries pasta aan horeca-zaken over gans het land.
Na Brouwers Slagroom (gepasteuriseerde 'echte' room) en Horeca Meat Service (kwaliteitsvlees op maat aan een scherpe prijs) bieden wij nu ook de verse pasta van Pasta Maviglia aan.
Met deze overname versterkt Agora Culinair haar aanbod van artisanale en authentieke producten voor professionele klanten die op zoek zijn naar kwaliteit.
Neem contact op met uw vertegenwoordiger voor meer info.

Agora Culinair Special 2019 - foto's Agora Culinair Special 2019 - foto's Agora Culinair Special 2019 - foto's
12/09/2019

Bedankt voor uw massale aanwezigheid en de geweldige sfeer op onze huisbeurs in Noorderwijk!

Bekijk de Aftermovie en de foto's!

Dank u!
 
De jaargang 2019 van de Agora Culinair Special was er eentje om in te kaderen.
Een prachtig decor, een spetterend feest en veel topexposanten met unieke producten. Maar vooral: een heel fijn publiek.
 
Zowel uit Limburg, met de klanten van Limbufreez en Van Hout als uit de regio's rond Antwerpen, met de klanten van Agora Culinair/'t Vleesboerke was de opkomst hartverwarmend.
We voelden ons één grote horecafamilie. Een zalig gevoel.
 
Dank aan iedere aanwezige en afspraak in 2021.
 

 

Klik hier voor de lange versie van de aftermovie met geluid

30/07/2019


Let’s Me(e)at 
op 9 en 10 september
in Golfclub Witbos te Noorderwijk.

In 2019 organiseert het team van Agora Culinair opnieuw een groots opgezette huisbeurs met meer dan 100 standhouders.

Dit jaar doopten we de tweejaarlijkse beurs van Agora Culinair / Vleesboerke / Van Hout om tot ‘Let’s Me(e)at!’. Omdat de focus ligt op gezellige ontmoetingen, maar ook op alles wat met vlees te maken heeft. Onze nieuwkomer Horeca Meat Service stelt er zich ook voor.

Met Let’s Me(e)at! willen we al onze klanten bedanken voor hun trouw en inzet met een dag vol verwennerij en een stevige party. Uiteraard zijn ook ondernemers die een horecazaak willen starten of andere horeca professionals van harte welkom.

NIEUWE LOCATIE

We trekken in 2019 naar een nieuwe locatie voor onze huisbeurs: Golfclub Witbos in Noorderwijk.

De feestlocatie aan Witbos Z/N in Noorderwijk is vlot bereikbaar, op slechts 3,5 km van afrit 22 van de E313.

KLIK HIER VOOR PLAN

PRAKTISCH

Let’s Me(e)at!
Agora Culinair Special 2019
9 en 10 september
Golfclub Witbos
Noorderwijk

Beurs: van 15u tot 21u
Party: van 21u tot 01u

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

 

17/07/2019

De robot en jouw personeel... Bespaar tijd en geld door uw personeelsplaning te automatiseren. Maak kennis met het online werkrooster.

Een horeca-ondernemer krijgt heel wat op zijn bord. Denk aan het moeilijk vinden van personeel, de dure personeelskosten maar ook andere management-issues kunnen opduiken. We doen dit vaak allemaal zelf om geld te besparen, maar dat is een korte termijn visie. Het durven uitbesteden van bepaalde taken kan je net geld besparen in de long run. Jouw hoofdtaak als horeca ondernemer is het succes bewaken van jouw etablissement. Besteed daarom zoveel mogelijk taken uit die niet behoren tot de strategie. Denk maar aan een boekhouder, maar ook voor het maken van jouw personeelsplanning.

Bespaar net zoals onze klanten gemiddeld een uur per dag uit dankzij digitalisatie van jouw personeelsplanning. In onze online tool maak je gemakkelijk een planning op basis van de beschikbaarheid van jouw personeel. Bespaar tijd dankzij automatische Dimona’s, laat overeenkomsten digitaal tekenen en stuur last-minute oproepen makkelijk uit via de tool. Indien gewenst, kunnen we onze data zelfs integreren met andere systemen. Onlinewerkrooster is betaalbaar voor elk bedrijf, ongeacht de grootte.

Nu tijdelijke promotie van -10% voor klanten van Agora Culinair !

Zo kan u al vanaf € 31,46/maand (ipv € 34,95/maand) intekenen op Onlinewerkrooster.
Interesse? Neem vandaag nog contact op!
Gebruik je coupon in het contactformulier

 

Pagina's